20 Mayıs 2012 Pazar

AKIL OYUNLARI


Yapım:  2001  -  ABD, 
Tür:  Aile,  Biyografi,  Dram,  Gizem,  Psikolojik, 
Süre:  134 dakika
Yönetmen:  Ron Howard, 
Oyuncular:  Russell Crowe, Jennifer Connelly, Paul Bettany, Ed Harris, Josh Lucas, Christopher Plummer, Adam Goldberg, Eva Angelina, Judd Hirsch, Vivien Cardone, Austin Pendleton, Tanya Clarke, Josh Pais, Jillie Simon, Anthony Rapp, Victor Steinbach, Jason Gray-stanford, 
Müzisyen :  James Horner, Dolby Digital, Sdds , Dts , 
Görüntü Y.: Roger Deakins, 
Senaryo:  Akiva Goldsman, 
Yapımcı:  Ron Howard, Brian Grazer

Filmin Özeti :
John Forbes Nash Jr., genç yaşında geliştirdiği kuramlarla matematik dünyasının bir numaralı ismi haline gelir. Fakat kısa süre içerisinde bencilliği ve kendine olan aşırı güveni sonucunda oluşan kişisel problemleri ile baş edemez duruma düşer. Dahilik ile delilik arasındaki ince çizgide, delilik tarafına doğru sürüklenir. Uzun süre şizofreni ile mücadele eden matematikçi, yıllar sonra adeta yeniden doğarak Nobel ödülünü almayı başarır.

Filmle İlgili:  ''Akıl Oyunları” 8 dalda Oscar’da aday gösterilmesine karşın, şu ana kadar birçok ödülün sahibi oldu. Altın Küre’de en iyi film, en iyi erkek oyuncu (Russell Crowe) ve en iyi yardımcı kadın oyuncu (Jennifer Connelly) ödüllerini alan film, Amerikan Yazarlar Derneği (WGA) ödüllerinde de filminin senaristi Akiva Goldsman da en iyi uyarlama senaryo dalında ödül aldı.  Sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden BAFTA’da (İngiliz Film Akademisi) ise Russell Crowe en iyi erkek oyuncu, Jennifer Connelly ise en iyi yardımcı kadın oyuncu dallarında ödül kazandı.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder