15 Mayıs 2012 Salı

GEÇMİŞİN GÖLGESİNDE


Yapım:  1998  -  ABD, 
Tür:  Dram,  Suç,  Psikolojik, 
Süre:  119 dakika
Yönetmen:  Tony Kaye, 
Oyuncular:  Edward Norton, Edward Furlong, Ethan Suplee, Christopher Masterson, Fairuza Balk, Stacy Keach, Elliott Gould, Jason Bose Smith, Alex Sol, Nicholas R. Oleson, Jonathan Fowler Jr., Cleo Adell, William Russ, Antonio David Lyons, Giuseppe Andrews, Jennifer Lien, Beverly D Angelo, Joseph Cortese, Jordan Marder, Guy Torry, Keram Malicki-sánchez, 
Görüntü Y.:  Tony Kaye, 
Senaryo:  David McKenna, 
Yapımcı:  John Morrissey, 





Filmin Özeti  :
Derek Vinyard, babası zenciler tarafından öldürülen bir Neo-Nazi'dir. Bir gün arabasını soymaya çalışan üç zenciyi acımasızca öldürür ve tutuklanarak hapise gönderilir. Derek, hapiste kaldığı sürede ırkçı düşüncelerini sorgulamaya başlar ve iyilikle kötülüğün her ırkın içinde varolduğunu farkeder. Kardeşi Danny de ırkçı fikirler taşımaktadır ve yaşadıklarından ders alan Derek, hapisten çıkınca Danny'ye doğru yolu göstermeye çalışacaktır.
FİLMLE İLGİLİ : Film kısa sürede sinema tarihinin efsaneleri arasına girmiştir. Edward Norton'ın dudak ısırtan performansı Oscar Ödülüne aday gösterilmiş fakat ödülü alamamıştır.İmdb'nin en iyi 250 film listesi içinde 37. sıradadır  Irkçılık karşıtı filmler denince akla ilk gelen filmlerden biridir ve bu şekilde sonlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder