20 Mayıs 2012 Pazar

GLADİATÖR (GLADYATÖR)



Yapım:   2000  -  ABD,
Tür:    Aksiyon,  Dram,  Macera,  Savaş,  Tarih,
Süre:    176 dakika
Yönetmen:   Ridley Scott,
Oyuncular:   Russell Crowe, Djimon Hounsou, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen, Giorgio Cantarini, Richard Harris, Spencer Treat Clark, Oliver Reed, Ralf Moeller, Tommy Flanagan, Derek Jacobi, David Schofield, John Shrapnel, David Hemmings, Sven-ole Thorsen, Tomas Arana,
Görüntü Y.:  John Mathieson,
Senaryo:  John Logan, William Nicholson, David Franzoni, David H. Franzoni,
Yapımcı:   Laurie MacDonald, David H. Franzoni, Branko Lustig,

Filmin Özeti :
Roma İmparatorluğu'na en parlak dönemi yaşatan General Maximus, girdiği bir meydan savaşından daha zaferle çıkar, artık tek hayali bir an önce evine dönerek karısı ve ailesine kavuşmaktır. Fakat, zamanın Roma İmparatoru Marcus Aurelius ,Maximus'a önemli bir görev verir ve iktidara sahip çıkmasını ister. Bunun üzerine imparatorun oğlu olan Commodus, iktidarın elinden alınacağını anlayınca general ve ailesini öldürme emri verir. Maximus ölümden zor kurtulur ve gladyatörler arenasına sürgün edilir. Yıllar sonra Roma'ya geri dönen güçlü gladyatör Maximus'un tek amacı Commodus'u öldürerek karısı ve oğlunun katledilmesinin intikamını almaktır.

Filmle İlgili :  Gladyatör, özgün ismiyle Gladiator, 2000 yılı tarihli bir tarihi aksiyon filmidir. Russell Crowe ve Joaquin Phoenix'in başrollerde olduğu filmin yönetmeni ise Ridley Scott'tur. Film 73. Akademi Ödüllerinden, En İyi Film Ödülü dahil, beş ödüle lâyık görülmüştür. Richard Harris gibi emektar oyuncuları da bünyesinde barındıran filmin çekimleri sırasında hayatını kaybeden Oliver Reed'in eksik planları bilgisayar hileleriyle tamamlanmış.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder